Navigation

Markten: chips en nog eens chips - Corbion - Basf - crypto

De aandelenmarkten werden beïnvloed door de ontwikkelingen in de chipsector. Het slot in Europa was afwachtend terwijl de VS beperkt hoger staat als momentopname.

De Nederlandse chipbedrijven werden positief beoordeeld door verschillende brokers. Aan de andere kant daalde Corbion na een broker downgrade door ING. BASF gaf een winstwaarschuwing gaf.

In Azië werden vriendelijke inflatiedata in Japan waargenomen, terwijl de Chinese markt het moeilijk bleef hebben.

Op de rentemarkten was er relatieve rust. De markt lijkt zich langzaam voor te bereiden op een lager tempo van renteverlagingen later dit jaar. De dollar versterkte licht, terwijl olie zijn opwaartse trend voortzette. Goud vertoonde een herstel, met een verdediging van de grens van $2000.

In de cryptomarkt was er twijfel. Professionals anticiperen op een zijwaartse beweging. Een introductie van een sport-ETF op Ethereum kan mogelijk langer op zich laten wachten.

Al met al verschuift de aandacht naar de aankomende resultaten van technologiebedrijven. Vooral grote chipbedrijven staan in de schijnwerpers, met geruchten over beter dan verwachte cijfers. De spanningen in het Midden-Oosten trekken ook de aandacht van beleggers, maar hadden weinig invloed. De verwachtingen voor renteverlagingen worden verder naar beneden bijgesteld. De onderliggende condities zijn goed, maar de stijging van indices vindt plaats door een beperkte groep aandelen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.