Navigation

Aandelen: verdeeld tot hogere start Europa voorzien - opluchting veiling Amerikaans papier

Europa wordt op dit vroege uur verdeeld tot hoger voorzien. Wall Street was hoger, waarbij Microsoft $MSFT een all-time high bereikte. De S&P 500 futures blijven dit bij huis tot nu toe. Azië doet het ook prima, met de Nikkei die vlak is. Olie is gedaald in prijs.

De veiling van 20-jarig Amerikaans overheidspapier verliep zonder kleerscheuren, wat leidde tot een opluchtingsrally in aandelen.

De marktrente is ook weer iets gedaald met de yield op het tienjarige papier rond de 4,395%. Een yield onder de 4,5 procent wordt als steun voor aandelen gezien. Buiten eventuele opwaartse druk van de vele veilingen van overheids papier is er op basis van inflatie geen reden dat de marktrente (yields) nog verder stijgt.

Vandaag nabeurs Wall Street komt NVIDIA $NVDA met de cijfers. Het aandeel eindige op een hoogste punt ooit. Wall Street-analisten schatten de omzet op $15,19 miljard, wat een stijging is van 156% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De winst per aandeel wordt voorzien op $3,16, een stijging van 445% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De cijfers op zich zijn waarschijnlijk van minder belang. Het gaat er vooral om of NVIDIA nog een keer kan verrassen met een positieve outlook.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.