Navigation

Europa: PMI zwak - services onder druk

De economie van de eurozone is in augustus verder gekrompen, voornamelijk als gevolg van tegenvallende prestaties in de dienstensector. De data geven aan dat de economie nu vaart zet achter de verslechtering.

Volgens voorlopige cijfers van S&P Global was de inkoopmanagersindex voor de dienstensector in augustus 48,3, vergeleken met 50,9 in juli, wat het laagste niveau is in 30 maanden. Dit kwam onder de verwachting van economen uit die een index van 50,5 voorzagen.

Voor de industrie bleek de inkoopmanagersindex te zijn gestegen van 42,7 in juli naar 43,7 in augustus. Dit lag iets boven de verwachting van 43,0.

De samengestelde index, die beide sectoren omvat, daalde van 48,6 naar 47,0, het laagste niveau in 33 maanden. De voorspelling ging uit van een index van 48,8.

https://www.pmi.spglobal.com/Public/Home/PressRelease/47840ba665f24e19b896088b4d160c6b

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.