Navigation

Flash update Europa - ASML - SAP - ENR - Puma - overige

Na de stroomstoring, die door Liander is verholpen, nu eerste een snelle update.

ASML staat in Amsterdam bijna 7% hoger. Nadat we voorbeurs nog niet zeker wisten hoe beleggers zouden reageren schoot de koers meteen omhoog. Het aandeel maakt historisch gezien de grootste bewegingen rond de cijfers. Dit zou kunnen betekenen dat beleggers, gezien de hoge orderinstroom en de positieve toekomstvisie van het bedrijf, verwachten dat de koers nog verder zal stijgen. Wij zijn al positief en het is "vrij zeker" dat we groter gaan inzetten op het aandeel.

De koers van SAP $SAP staat 7,5% in de plus na de cijfers en de aankondiging van een grote reorganisatie. In dit aandeel doen we niets. De cloudomzet viel wat tegen vinden wij en we vinden het aandeel te duur. Dat gezegd hebbende, zou de koers wel verder kunnen stijgen gezien het sterke momentum. Maar naar onze mening zijn er betere kansen in technologie en aanverwante sectoren.

Siemens Energy $ENR presenteerde deze ochtend cijfers die sterker waren dan verwacht. De koers staat 11% hoger. Aangezien de vraag is of dit een zogenoemde "dead cat bounce" is, blijven wij vooralsnog aan de zijlijn staan.

Puma moet 7% inleveren na een winstwaarschuwing. Naast dat we niks met Puma doen, doen we ook nog steeds niks met Adidas $ADS en Nike $NKE

Kijkend naar de Europese beurzen, staan deze hoger. De AEX presteert vooral goed door ASML. De Amerikaanse futures liggen iets boven fair value. De euro is iets sterker. De rente is iets opgelopen. Crypto ligt er verdeeld tot lager bij.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.