Navigation

Markten: ECB non-event - AEX uitblinker in Europa

Nadat in Azië de beurzen China het goed deden, was het voor de rest een gemixt beeld qua indicatoren. Europa startte verdeeld en in de aanloop naar de ECB gebeurde er weinig. Maar daarna kwam de schwung erin op de AEX terwijl de rest van Europa rond dobberde. Momenteel staat Wall Street iets hoger met Tesla sterk lager en IBM dat aan het vliegen is.

De bedrijfsresultaten in Europa hadden een beperkte invloed, met STMicroelectronics dat zijn verwachtingen temperde. DSMfirmenich daarentegen presteerde sterk na cijfers van Givaudan. Ook Symrise was hoger hierdoor. ASML, dat langzaam startte, zag weer vraag uit Angelsaksische hoek en stuwde de AEX op.

Adidas ging sterk hoger. Terwijl het bedrijf geen officiële bevestiging wilde geven, vertelden handelaren dat het gesproken had met beleggers om hen gerust te stellen over de aankomende cijfers in maart.

In de middag liet de ECB zoals verwacht de rente ongewijzigd. Ook werd weer duidelijk dat pas in het tweede kwartaal, en misschien zelfs wel later, de rente pas wordt verlaagd. Dat had weinig effect op de markten.

Macrodata in de VS, waaronder het BBP, waren vriendelijk. Deze wijzen op een zogenoemd goldilocks-scenario. Dat zou inhouden dat er een zachte landing komt, goed voor bedrijfsresultaten, en de rente kan geleidelijk in de komende kwartalen ook worden verlaagd.

Op de obligatiemarkten was er een beperkte beweging. De sfeer bleef wel vriendelijk. Vanavond is er een veiling van 7-jarig papier in Amerika ter waarde van $41 miljard.

De dollar maakte geen duidelijke beweging. De dollar tegen de yen is weer wat gestegen de laatste tijd. Bij grondstoffen wist olie te stijgen en zou mogelijk nog enkele dollars kunnen winnen. Goud lag iets beter.

Crypto blijft in hetzelfde straatje. De markt weet dat er aanbod aankomt en doet daardoor weinig. Nog steeds waarschuwen verschillende partijen voor de kans dat er pas een echte nieuwe bodem is als er een crash-achtige situatie is geweest.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.