Navigation

Ericsson & Huawei: vernieuwen kruislicentieovereenkomst patenten - opvallend - EU

Ericsson [waar we niks mee doen] en Huawei hebben een langdurige wereldwijde kruislicentieovereenkomst vernieuwd waardoor ze toegang krijgen tot elkaars essentiële gepatenteerde technologieën, inclusief 3G, 4G en 5G.

Deze vernieuwing is opvallend en laat zien dat Brussel tot nu toe vooral praten is en weinig daden heeft getoond. Enkele maanden geleden verklaarde Brussel met nadruk dat Huawei een veiligheidsrisico vormde en volledig geboycot moest worden inzake 5G. Hierbij verwees men naar Duitsland dat dwars lag en ligt in dit verhaal.

Nu blijkt echter dat Ericsson vrolijk door mag gaan met het delen van patenten met Huawei.

Ericsson verwacht ongeveer 11 miljard Zweedse kronen aan licentie-inkomsten voor 2023, terwijl het bedrijf blijft investeren in onderzoek en ontwikkeling om zijn inkomsten uit intellectueel eigendom verder te laten groeien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.