Navigation

Markten: Luxe en sterke drank laten hoofd op hol slaan - crypto schiet naar boven

De Europese beurzen bewogen zich in een beperkte range, zonder duidelijke richting. Dit kwam doordat er geen duidelijke impuls kwam uit Azië en de waarschuwing van Intel de markt beïnvloedde. In de middag was Wall Street zonder duidelijke inspiratie qua bewegingen op de indices.

Terwijl de stemming goed was, richtte de handel zich op Parijs, vooral na de positieve cijfers van LVMH, die de indices verder omhoog duwden.

Rémy Cointreau en Pernod Ricard stegen ook. Echter, na de cijfers van Rémy Cointreau hebben we het idee dat dit mogelijk slechts een tijdelijke opleving is.

In Amsterdam moesten de chipaandelen juist terrein prijsgeven door de waarschuwing van Intel. In België presteerde Solvay sterk, evenals Syensqo en UCB, die duidelijke winnaars waren. Dit zijn ook aandelen die ondergewaardeerd zijn.

De rente bleef redelijk stabiel. De PCE-inflatie in de VS geeft aan dat er weinig hindernissen zijn voor de Fed om de rente te verlagen. Aankomende woensdag zal de Fed zijn besluit bekendmaken. Momenteel wordt nog geen renteverlaging verwacht, maar wel in mei en mogelijk dan toch al in maart.

De dollar liet geen sterke beweging zien. Bij grondstoffen was olie fractioneel hoger, terwijl goud iets lager ging.

Crypto was sterk hoger. Het is nog niet duidelijk of dit een rally is die zich voortzet of zal toch leiden tot extra aanbod vanuit Grayscale, of dat de verwachtingen nu zo laag zijn dat het meevalt.

In ieder geval, JPMorgan heeft een bullish rapport uitgebracht. De broker is van mening dat de verkopen vanuit Grayscale wél achter de rug zijn.

Hoe dan ook, zelfs er toch nog een keer verkoopdruk komt, lijkt dit puur te wijten aan aanbod vanuit Grayscale. Over het algemeen blijft de sfeer op de cryptomarkt positief en zien we hogere koersen gemeten voor 2024 als gemiddelde.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.