Navigation

Morning call: minnen bij de start voorzien - PNL - LIGHT - INTC - IBM - PYPL - EV's - crypto

Europa wordt vandaag in de min gezien bij de start. Op zich wordt er niets dramatisch gezien, maar de impulsen zijn voor de start minder overtuigend. De Amerikaanse futures laten als momentopname een lagere opening zien vanmiddag in New York.

Qua bedrijfsresultaten in Europa is het een mixed bag. LVMH is veelbelovend, maar PostNL is zwak met een winstwaarschuwing. Signyfy deed het slecht in het laatste kwartaal met als lichtpuntje de betere marges.

Sartorius willen we iets dieper naar kijken, maar we zijn op zich vrij positief over de toekomst wat niets zegt over de werkelijke reactie van het aandeel. Remy Cointreau blijven weg van.

Op Wall Street waren wel plussen, maar er was weinig inspiratie. IBM deed het wel sterk en kan wel eens een opwaartse cyclus ingaan. Tesla vloog onderuit.

Nabeurs is het aandeel Intel 11% gedaald op een omzetwaarschuwing. Daar komen we zeker op terug in onze feed. Ook kwam PayPal met het zoveelste onzinverhaal over een futuristisch toepassingsgebied van AI. Daar gaan we nog wel even op in. We zijn vrij negatief over het aandeel.

Azië laat overwegend een daling zien, waarbij aandelen van elektrische voertuigen (EV's) in de regio voor de tweede dag op rij dalen. De Nikkei is zwak na inflatiedata van de regio Tokio. Tokio's hoofd- en kerninflatiecijfers voor januari kwamen beide uit op 1,6%, vergeleken met respectievelijk 2,4% en 2,1% in december. Chipaandelen in Azië doen een stap terug. Opvallend is dat de beurs van Shanghai hoger staat.

De rente is iets gedaald. Een aantal veilingen van Amerikaanse schatkistpapier verliepen zonder kleerscheuren. De rente in Japan is juist iets opgelopen. Na de ECB-meeting van gisteren is de handel bij obligaties eigenlijk beheerst en rustig geweest.

Bij valuta is de dollar iets sterker. Een echte trend is echter de afgelopen 24 uur niet te ontdekken. Commodities hebben een afwachtende houding met olie dat nu iets lager staat na de recente stijging. Goud is iets hoger.

Crypto is juist iets beter met Bitcoin boven de 40.000 dollar. Toch is de vraag of dit al de bodem is. Kijkend naar gegevens uit de derivatenmarkt en uitspraken van insiders wachten deze eigenlijk op een "laatste ronde van een sell-off" om weer in te stappen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.