Navigation

Europa: tussentijdse update - heel weinig nieuws en beweging

Even een korte tussentijdse update van de situatie in Europa. Momenteel zien we dat er nauwelijks beweging is op de markten. De koersverschillen variëren van ongeveer 0,2% in de plus tot 0,2% in de min op indices. De meeste aandelen fluctueren niet meer dan 0,3%.

Vanmorgen werden de cijfers van de Retail Estates gepubliceerd. De koers ligt 0,3% hoger. De cijfers waren redelijk. In Amsterdam zien we Randstad iets hoger staan, maar we ondernemen hier geen actie omdat we vinden dat het verdienmodel van Randstad zijn beste tijd heeft gehad en de koers stagneert. Alfen wint 2%, maar ook bij Alfen nemen we geen positie in. Verder zien we een daling bij van Lanschot van 5% dat vandaag ex-dividend gaat.

De overige Europese beurzen laten ook een vlak beeld zien met kleine schommelingen, waarbij de Londense beurs gesloten is. Op de Duitse beurs, de DAX, constateren we ook kleine bewegingen, hoewel Siemens Energy 1% weet te winnen.

De dollar blijft stabiel, de rentemarkten tonen geen significante beweging. Olie is fractioneel beter en goud en zilver zijn hoger, maar dat was al in Azië. Bij crypto zijn enkele van de eerdere winsten ingeleverd, hoewel Ethereum nog altijd 2% stijgt naar een stand van 3900 dollar.

Het beeld is dus zeer rustig en met geen handel in zowel Londen als Amerika lijkt het erop dat we een hele stille dag gaan krijgen. Dit komt ook omdat er momenteel weinig nieuws is. Hierdoor nemen veel professionele handelaren zelfs een extra vrije dag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.