Navigation

Markten: korte update - handel in slaap gevallen - Argenx

Nog even een korte update over wat Europa doet in de middag, en dat is weinig. We zien dat de AEX iets lager ligt, met een daling van een tiende procent. De BEL20 toont een winst van ongeveer 0,2 procent. De handel mist Amerika, wat betekent dat er weinig actie is.

De rentemarkten laten zien dat het tienjarige Duitse papier een rendement van 2,59 procent heeft, terwijl Amerikaans papier, dat niet verhandeld wordt, op 4,45 procent staat. De dollar blijft vlak, de olieprijs is iets hoger, en de goud- en zilverprijzen stijgen. Bij de cryptomarkten is de koers van Bitcoin vlak, terwijl Ethereum ongeveer 2 procent hoger staat.

We verwachten dat de markten weinig nog gaan bewegen in het laatste deel van de handel tenzij er iets onverwachts gebeurt. Zoals eerder gezegd, nemen de meeste professionele handelaren waarschijnlijk de hele middag of zelfs de hele dag vrij. We verwachten op dit moment weinig actie.

Bij de Belgen zien we dat Elia ongeveer 2% winst boekt, terwijl Argenx bijna 1,5% winst vertoont. We hebben onlangs onze positie in Argenx gehalveerd na een stijging vanaf 33 euro in 2017. We zijn niet van plan om nu meer in Argenx te investeren omdat we denken dat er al veel verwachtingswaarde in de koers zit. Een nieuwe impuls is nodig voor een grotere beweging omhoog. We houden echter nog steeds 50% van onze positie vast omdat Argenx een goed voorbeeld is van een 'free ride'.

Op de Duitse beurs zien we dat Porsche 4% hoger staat en RWE op dit moment 3% in de plus is. Ook Continental wint bijna 3%. We verwachten verdere stijgingen voor Continental. We zitten vanaf 63,30 uur op een stijging en liggen nog steeds rond ons instapniveau. We denken dat de technologische vooruitgang die Continental doormaakt wordt onderschat door de markten, maar wanneer dit zich zal vertalen in de koers, durven we niet te zeggen. We blijven echter inzetten op een stijging.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.