Navigation

Europese aandelen sluiten verdeeld tot iets lager: Duitse inflatiezorgen - Wall Street beter

De Europese aandelenmarkten eindigden vandaag verdeeld en vertoonden een licht neerwaarts patroon, mogelijk als gevolg van toenemende bezorgdheid over de inflatie in Duitsland. De invoerprijzen in Duitsland daarentegen lieten de grootste maandelijkse daling zien sinds 1987.  

Ook blijft de Eurostoxx 50 moeite houden met een "magische weerstand" die al zichtbaar is sinds 2007. Als de boel daar doorheen gaat zou dat op basis van prijs gedreven actie een pluspunt kunnen zijn. Dat is nu nog niet het geval.

In de tussentijd liet Wall Street zich van een vriendelijke kant zien met enkele economische gegevens die geen verstoring veroorzaakten. De recente bezorgdheid over de stijgende rente in de Verenigde Staten is afgenomen. Europa kon dat toch niet steunen.

Ook de gedachte dat er beperkte alternatieven zijn voor beleggingen buiten de 'big tech' sector, zoals Goldman Sachs suggereerde, had weinig invloed op het sentiment.

De handel bevindt zich nog steeds binnen een bepaald bereik. Hoewel er nog altijd kans is op correcties of enige vorm van consolidatie, wijst de weerstand die recentelijk geboden is tegen negatieve elementen erop dat de overkoepelende trend nog steeds positief is.

Er wordt gesproken over het opladen van de markt voor een nieuwe opleving, wat erop wijst dat beleggers optimistisch blijven over de toekomstige vooruitzichten.

Of we verder omhoog zullen breken hangt misschien af van gegevens over de werkgelegenheid die vrijdag in de VS worden vrijgegeven en of er werkelijke dooi is tussen China en de VS. En uiteindelijk, of het langverwachte 'goldilocks-scenario' zich voordoet later dit jaar, wat kan leiden tot aanzienlijk grotere allocaties naar aandelen in 2024.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.