Navigation

Europa: tamme dag - AEX blijft ook nog altijd in de zigzag

Op de laatste handelsdag van augustus vertoonde de Europese markt een gemengd beeld, waarbij de stemming uiteindelijk neigde naar een lichte daling. Wall Street liet ook een verdeelde trend zien.

Deze consolidatiefase van aandelen wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de nog onzekere situatie in China en het afwachten hoe de werkgelegenheidscijfers van VS zijn die morgen worden vrijgegeven.

De aandacht van investeerders was vooral gericht op de inflatiecijfers in zowel de eurozone als de Verenigde Staten. De CPE-inflatie in de VS en de kerninflatie in de eurozone leken een verdeeld beeld te vertonen. Hoewel de cijfers geen verstoring waren blijft er een zekere mate van onzekerheid bestaan.

De markt blijft gevoelig voor verschillende invloeden, waaronder geopolitieke ontwikkelingen en economische indicatoren. Op de korte termijn blijven we tevreden zolang er zich een handelsrange voordoet. Hoewel er nog steeds kans is op meer neerwaartse prijsfluctuaties, is de lange termijn trend nog steeds opwaarts gericht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.