Navigation

EVS: cijfers overtreffen verwachtingen - mogelijk tijd voor actie

EVS: cijfers overtreffen verwachtingen - mogelijk tijd voor actie

EVS heeft zijn cijfers bekendgemaakt en deze overtreffen de verwachtingen. De nettowinst bedraagt EUR 36,9 miljoen, wat een nettomarge van 21,3% vertegenwoordigt. Dit resulteert in een volledig verwaterde winst per aandeel van EUR 2,65.

Aandeel EVS mogelijk naar up

De resultaten van EVS zijn indrukwekkend. Hoewel het een relatief klein beursgenoteerd bedrijf is gaan we waarschijnlijk naar up. We wachten de opening af en "hopen" dat de cijfers "verkeerd" worden uitgelegd waardoor het aandeel niks doet of zelfs daalt.

De winstgroei zal naar verwachting aanhouden in 2024 en 2025. Als we kijken naar de winst per aandeel, lijkt het erop dat deze verder zal stijgen tot boven de 3 euro in 2025. Op dat moment wordt ongeveer 10 keer de winst per aandeel betaald.

Een belangrijk punt is ook dat de balans van het bedrijf sterker is geworden, met een netto kaspositie van 36,6 miljoen euro en een laag schuldenniveau, wat aangeeft dat de financiële vooruitzichten gezond genoeg zijn voor verdere groei.

Hoewel het al aan het stijgen is, is de prijs gedreven actie de laatste tijd beter geworden. Bovendien, gezien de omvang van het bedrijf, kan het ook een overnamekandidaat zijn, waarbij een overnamepremie waarschijnlijk een koers van ongeveer 50 kan inhouden. We hebben geen aanwijzingen dat er en overname zal plaatsvinden maar het is zeker een mogelijkheid. Daarom hebben we besloten om mogelijk naar up te gaan in het aandeel EVS.

De cijfers en outlook van het bedrijf

De hoeveelheid orders die binnenkomen is hoger dan de omzet, met een bedrag van 192,9 miljoen euro, waarvan 7,4 miljoen euro afkomstig is van Big Event Rental (BER). Dit betekent een groei van 16,9% in vergelijking met het voorgaande fiscale jaar (FY22). De operationele kosten worden goed beheerd, en er is gestart met het afschrijven van bepaalde immateriële activa in het vierde kwartaal van 2023. De operationele winst vóór rente en belastingen (EBIT) bedraagt 41,1 miljoen euro als gevolg van de bijbehorende omzetprestaties.

De vooruitzichten zijn positief. De belangrijke instroom van orders van 2023 heeft het orderboek voor toekomstige periodes aanzienlijk versterkt. Het totale orderboek aan het einde van 2023 bedraagt ​​153,2 miljoen euro, wat een groei van 12,9% betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Voor 2024 wordt het orderboek geschat op 100,4 miljoen euro, een groei van 16,9% vergeleken met het begin van het jaar 2023. Van dit bedrag is 7,4 miljoen euro gereserveerd voor Big Event Rentals. Na het sluiten van de boeken zijn er aanvullende contracten voor Big Event Rentals veiliggesteld.

Op basis van het orderboek en de huidige marktomstandigheden is de omzetprognose voor het jaar 2024 vastgesteld op 180-195 miljoen euro. EVS verwacht dividend uit te keren in 2024 in lijn met hun dividendbeleid, met een basisdividend per aandeel van 1,10 euro.

De financiële positie blijft sterk, met een nettokaspositie van 36,6 miljoen euro en een laag schuldenniveau (waarvan 12,7 miljoen euro gerelateerd is aan International Financial Reporting Standards 16), wat resulteert in een totaal eigen vermogen dat 76% van de totale balans aan het einde van 2023.

De behoefte aan werkkapitaal groeit tot 89,6 miljoen euro, voornamelijk als gevolg van toenemende handelsvorderingen die grotendeels in lijn evolueren met de totale verkoop.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.