Navigation

Exor: gaat 13 miljoen aandelen intrekken - bullish

Exor $EXO kondigt aan dat het van plan is ruim 13 miljoen aandelen in te trekken. Dit staat gelijk aan ongeveer 5,6 procent van het totale uitstaande aandelen-kapitaal. Het wijst op het geloof van Exor in de onderwaardering van zijn eigen aandelen. Ook wij zien Exor als ondergewaardeerd. Het is misschien geen spectaculair aandeel (als holding), maar dat maakt het juist ook aantrekkelijk als pensioenbelegging. We waren bullish op Exor en blijven dat.

Exor heeft belangen in verschillende sectoren, waaronder de Europese auto-industrie. De bekendsten zijn Ferrari en Stellantis. Bovendien heeft Exor belangen, waaronder die in Philips.

In september heeft Exor aangekondigd dat het voor 1 miljard euro aan eigen aandelen zou gaan inkopen, waarbij maximaal 750 miljoen euro zou worden gebruikt voor een tender. Exor was bereid hierbij een premie van maximaal 10 procent te betalen.

Exor heeft destijds aangegeven dat de huidige waardering een aantrekkelijke kans biedt om in zichzelf te investeren. Na de afronding van de aandeleninkoop, die gepland staat voor de eerste helft van 2024, zullen er minder dan 221 miljoen aandelen Exor uitstaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.