Navigation

Exor: donkere wolken pakken zich samen - tijd om gedeeltelijk winst te nemen

Exor: donkere wolken pakken zich samen - tijd om gedeeltelijk winst te nemen

Steeds somberdere geluiden uit de auto-industrie hebben ons doen besluiten om onze positie in het aandeel Exor te verkleinen. We gaan dus reduceren in het aandeel, nadat we het in twee etappes hebben gekocht: één keer op 81,70 euro en één keer op 86,30 euro.

We willen wel blijven zitten, maar wel met een up die 50 procent kleiner is. Deze overgebleven 50% houden we aan, omdat we Exor nog steeds als een mooie langetermijnbelegging zien, maar de signalen uit de auto-industrie worden te negatief. Dat is reden om voorzorgmaatregelen te nemen.

We zien niet alleen in het midden- en lage segment sombere signalen, zeker nadat Volkswagen deze week nogal paniekerig aangaf dat het nog twee jaar heeft om de boel op orde te krijgen, wat op zichzelf al negatief is. Ook BMW kwam met een winstwaarschuwing vandaag.

Hoewel dat deels te wijten is aan een terugroepactie van onderdelen, spreekt BMW ook over zwakte in markten zoals China. Het feit dat een bedrijf als Exor grote exposure heeft richting Stellantis STLAP, waarvan wij vermoeden dat ook zij met een winstwaarschuwing zullen komen, geeft ons reden om de positie te verkleinen.

Stellantis breidt wel steeds verder uit in de gezondheidszorg, wat positief is, met onder andere een belang in Philips van ruim 15%. Maar op de korte termijn denken we dat er meer donkere wolken boven het bedrijf hangen, en daarom is het tijd om onze positie te reduceren. We verkopen dus de helft, blijven met de andere helft zitten, wachten op een koersdip, en stappen dan waarschijnlijk weer groter in. (Zie ook de database.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.