Navigation

Exor: winststijging door eenmalige bate: blijft achter bij mondiale aandelenmarkten

Exor $EXO heeft in de eerste helft van 2024 zijn intrinsieke waarde zien stijgen tot 38,3 miljard euro, een toename van 9 procent per aandeel tot 178,46 euro. Ondanks deze groei presteerde Exor minder goed dan de MSCI World Index, die in dezelfde periode met 14 procent steeg.

Vooral Ferrari, Philips en Lingotto Funds droegen bij aan de waardestijging van de portefeuille. De nettowinst van Exor maakte een sprong naar 14,7 miljard euro, vergeleken met 2,2 miljard euro een jaar eerder.

Deze stijging is voornamelijk toe te schrijven aan een eenmalige boekwinst van 12,15 miljard euro vanwege de verplichte herwaardering van portefeuillebedrijven tegen 'fair value' volgens de verslagleggingsregels voor investeringsmaatschappijen.

Geen reden tot verzwaren

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.