Navigation

ExxonMobil: cijfers zijn prima - al langer op up

ExxonMobil $SOM heeft in het tweede kwartaal van 2024 een winst van $9,2 miljard geboekt, mede dankzij de overname van schalieoliebedrijf Pioneer Natural Resources. Dit resultaat overtrof de verwachtingen, met een winst van $2,14 per aandeel. De winststijging werd gedreven door recordproductie in Guyana en het Permian Basin, ondanks zwakke raffinagemarges. De netto-inkomsten stegen van $7,88 miljard vorig jaar naar $9,24 miljard dit jaar.

Het aandeel van ExxonMobil is voorbeurs iets gestegen. We zitten al op een stijging. Deze positieve ontwikkeling wordt ondersteund door verschillende factoren, zoals de hogere vrije kasstroom van $10,5 miljard, de succesvolle integratie van Pioneer Natural Resources, en de verhoogde productie in Guyana en het Permian Basin.

Daarnaast heeft ExxonMobil zijn jaarlijkse aandeleninkoopprogramma verhoogd naar $19 miljard en zijn kapitaaluitgavenprognose naar $28 miljard, wat verdere groei en vertrouwen van investeerders aantoont.

Enige achtergrond

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.