Navigation

Fastned & Alfen & Ebusco: groene grassprieten uit de VS - de visie

Fastned & Alfen & Ebusco: groene grassprieten uit de VS - de visie

Ondanks dat we nu nog terughoudend zijn over de zone-energie aandelen, zijn er toch enkele groene grassprietjes te zien. In Amerika wordt door onderzoekbureaus, ondanks de huidige groeivertraging, nog steeds een grote bredere adoptie gezien van laadstations. Ook dit jaar En dat beïnvloedt ons in Europa, dat vaak de VS volgt.

In Europa is er momenteel sprake van zwakkere groei. Dit wordt mede veroorzaakt door voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten en door onduidelijkheid over de regelgeving. Hoe lang dat nog zal aanhouden is niet te zeggen.

Meer letten positieve in plaats van negatieve signalen

Toch gaan we meer letten op positieve signalen in plaats van negatieve signalen, zoals we in de afgelopen 12 maanden deden en te vinden is in onze feed. Daardoor gaan we aandelen genoteerd op ook de Nederlandse beurs meer benaderen vanuit een gedachte van een kans. Dat zal dan gaan om Fastned $FAST, Alfen $ALFEN en bijvoorbeeld Ebusco $EBUS.

Om verschillende redenen zijn we al langer negatief op deze aandelen (en de koersen hebben ons gelijk gegeven), ondanks dat ze in een groeisector opereren. En ondanks dat we oplettender worden op groene grassprieten betekent dat niet meteen dat we ook in deze aandelen zouden stappen.

Er moet waarschijnlijk bij deze bedrijven nog veel geld bij en we denken dat ze eerst hun outlooks nog verder moeten verlagen. Maar dan komen er misschien wel tradingkansen zonder meteen deze aandelen overall positief te beoordelen.

Al met al blijft de zonne-energie hoek over de breedte voor de lange termijn een groeisector. Als de zwakte van de huidige tijd in de koersen zit en als ook de kans van het ophalen van meer geld wordt geaccepteerd door de markten, zou er misschien een bodem in zicht komen. We houden het in de gaten, maar ondanks het zoeken naar positieve elementen doen we nu nog niets. Maar wie weet gaat dit veranderen.

Tot slot, het is ook mogelijk dat we uiteindelijk toch niks zien in deze aandelen genoteerd in Amsterdam en alleen kiezen voor Amerikaanse spelers.

In 2024 worden naar verwachting 1,6 miljoen nieuwe oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV's) geïnstalleerd in de VS, wat een stijging van 33% betekent ten opzichte van de 1,2 miljoen installaties in het voorgaande jaar. Het installeren van meer oplaadpunten is essentieel om het groeiende aantal elektrische voertuigen op de wegen te ondersteunen en tegemoet te komen aan de zorgen van consumenten over de actieradius.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.