Navigation

Herhaling: Fastned: lager sympathie Alfen - vergelijking slechts gedeeltelijk

Herhaling: Fastned: lager sympathie Alfen - vergelijking slechts gedeeltelijk

[Dit bericht is op dinsdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Alfen $ALFEN en Fastned $FAST zijn beide Nederlandse bedrijven die een rol spelen in de overgang naar duurzame energie en mobiliteit, maar hun focus en aanbod verschillen aanzienlijk. Verderop in dit artikel komen we daar op terug.

Eerst het aandeel Fastned

De koers van Fastned staat vandaag 3% lager, waarschijnlijk in sympathie met de slechte cijfers van Alfen. Toch gaat deze vergelijking niet geheel op. Alfen is een bedrijf dat in andere categorieën van opladen zit en ook andere soorten opladers.

Gaat het om Fastned, dan praat je over oplaadstations zoals langs de snelwegen, en zodoende kan je stellen dat deze daling grotendeels op sentiment is gebaseerd. We momenteel nog steeds niks met Fastned, maar volgen we het wel met enige interesse.

Dit komt omdat we het niet uitsluiten dat Europa zijn subsidies gaat verleggen. De subsidies op elektrische voertuigen worden afgebouwd. Maar tegelijkertijd is dat noodzakelijk, omdat er nog geen goede infrastructuur is.

Wij sluiten niet uit dat Brussel en ook landen zelf op een gegeven moment besluiten om subsidies te verstrekken voor infrastructuur voor opladers. Dan wordt Fastned ineens interessant, omdat het daarvan zou kunnen profiteren.

Nu doen we nog niks en willen we aantekenen dat Fastned een te klein bedrijf is om zelfstandig door te gaan. Het zal moeten fuseren of worden overgenomen. Daarnaast denken we dat Fastned nog meer geld moet ophalen en dat de leningen die het heeft uitstaan tegen een hoge rente zijn.

Dus, hoewel we momenteel nog niks doen, blijven we met een zekere interesse naar Fastned kijken. Tot slot sluiten we niet uit dat er nog een winstwaarschuwing aan zit te komen. Het is namelijk te stil met nieuwe opdrachten voor Fastned. Dus we wachten rustig af en zien nu weinig opwaarts potentieel in de koers totdat de situatie gaat veranderen.

Fastned en Alfen: de vergelijking

Fastned richt zich specifiek op het aanbieden van snellaadstations voor elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft een sterke focus op het uitbreiden van hun laadnetwerk langs snelwegen en in stedelijke gebieden. Fastned bouwt en beheert snellaadstations die meerdere EV's tegelijk kunnen opladen met hoge snelheden.

Door voortdurend te investeren in de uitbreiding van hun netwerk, streeft Fastned ernaar een uitgebreid netwerk van snellaadstations door heel Europa op te bouwen. Hun specialisatie in snelle laadoplossingen maakt hen een belangrijke speler in de EV-infrastructuurmarkt.

Alfen biedt een breed scala aan energieoplossingen, waaronder laadstations, energieopslag en smart grids. Het bedrijf richt zich op een diverse klantengroep binnen de energie- en mobiliteitssector. Hun productportfolio omvat laadstations voor elektrische voertuigen (EV) die geschikt zijn voor thuisgebruik, bedrijven en publieke locaties.

Daarnaast levert Alfen energieopslagsystemen die helpen bij het balanceren van vraag en aanbod in het elektriciteitsnet. Ook biedt Alfen slimme netwerken en infrastructuuroplossingen aan om energie-efficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren. Met hun brede scala aan producten en diensten is Alfen actief in meerdere Europese landen en werkt het samen met diverse partners en klanten.

Samenvattend

Terwijl Alfen een brede reeks energieoplossingen biedt, inclusief laadstations, energieopslag en smart grids, richt Fastned zich specifiek op het leveren van snelle laadoplossingen voor elektrische voertuigen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.