Navigation

Fastned: uitgifte nieuwe obligaties - nog altijd kans op winstwaarschuwing

Fastned $FAST heeft meer dan 32,9 miljoen euro aan nieuwe obligaties uitgegeven met een coupon van 6 procent en een looptijd van vijf jaar. Van het uitgegeven bedrag is 12,3 miljoen euro afkomstig van investeerders die hun investeringen uit eerdere tranches hebben verlengd.

Met deze vijftiende tranche in het obligatieprogramma komt het totale uitstaande bedrag aan investeringen van particuliere beleggers op meer dan 195 miljoen euro. Dit onderstreept de noodzaak voor kapitaal van het bedrijf.

De nieuwe obligaties hebben een rente van 6 procent, wat aanzienlijke financiële druk veroorzaakt, vooral omdat Fastned eerder ook tegen vergelijkbare rentetarieven heeft geleend.

De huidige markt waar het actief is toont een tijdelijke vertraging aangezien het stil is rond nieuwe orders. Dit geeft aan dat er uitdagingen zijn. Hoewel het bedrijf in een groeimarkt opereert voor de lange termijn, zijn deze aangetrokken financieringen nu slechts gedeeltelijk voor expansie en de rest voor verliesfinanciering.

Op dit moment ondernemen we geen actie met betrekking tot Fastned en voorzien we een mogelijke winstwaarschuwing vanwege de stilte van nieuwe orders en het slechte beleid van de EU om eens echt ene push te geven aan opladers vis subsidies.

We volgen het aandeel met steeds meer interesse, maar vinden het te vroeg om iets te doen. Ook omdat we naast een winstwaarschuwing ook nog een nieuwe ronde zien dat het kapitaal kan aantrekken. (Zie ook eerdere berichten.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.