Navigation

Covestro: slechte cijfers - lagere outlook - visie

Covestro: slechte cijfers - lagere outlook - visie

Deze dinsdag kondigde de Duitse chemieproducent Covestro $COV aan dat het verwacht dat de kernwinst voor 2023 aan de onderkant van de voorspelde bandbreedte zal liggen. Dit nadat het een daling van 30% rapporteerde voor het tweede kwartaal als gevolg van een lagere vraag en afnemende volumes.

Covestro, net als de hele Duitse chemiesector, heeft te maken met een ongekende daling van de orderhoeveelheden, omdat klanten voorraden verminderen in een omgeving met hoge inflatie die de vraag dempt.

We verwachten momenteel nog geen economisch herstel gedurende de rest van het jaar," aldus Chief Financial Officer Thomas Toepfer in een verklaring.

Visie op Covestro na cijfers - long blijven - kans overname door ADNOC

De cijfers van Covestro zijn ronduit slecht. De outlook is onzeker. Toch blijven wij op een stijging zitten en "hopen" zelfs dat de koers daalt op deze cijfers. Dit vanwege het feit dat ADNOC graag Covestro wil overnemen.

En dit wijst erop dat de slechte boodschap die Covestro ons vandaag bracht van tijdelijke aard is. Covestro blijft een unieke propositie hebben en het aandeel is eigenlijk al te goedkoop. Denk ook aan de kans dat er subsidie komt voor woningbouw in Duitsland, waar momenteel in Berlijn over wordt gesproken om de vastgelopen huizenmarkt vlot te trekken.

Zelfs na de aanzienlijke winstwaarschuwing van vandaag geldt dat op fundamentele basis er nog steeds een discount is op basis van de vooruitzichten op de lange termijn.

Overigens, de belangrijkste reden dat we long zitten heeft te maken met de speculatie dat Covestro uiteindelijk toch op een overnamebod door ADNOC ingaat. Wij schatten voorlopig in dat dit rond de 57 euro zal liggen. Dit is een getal genoemd door Reuters die onlangs een exclusief rapport had over ADNOC en Covestro.

Nog enige cijfers van Covestro

Het bedrijf, wiens belangrijkste producten foamchemicaliën zijn die worden gebruikt in matrassen, autostoelen en isolatie voor gebouwen, meldde een daling van 29,6% in het bruto bedrijfsresultaat (EBITDA) tot 385 miljoen euro ($423 miljoen) in de periode april-juni. Dit is hoger is dan de gemiddelde schatting van analisten van 378 miljoen euro uit een door het bedrijf verstrekte peiling.

De omzet daalde in die periode met 20,9% tot 3,7 miljard euro, wat lager is dan de geschatte 4,0 miljard euro.

De groep verwacht dat de EBITDA in het derde kwartaal tussen de 240 miljoen en 340 miljoen euro zal liggen en het heeft voorspeld dat de EBITDA voor het hele jaar zal liggen in een bandbreedte van 1,1 miljard tot 1,6 miljard euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.