Navigation

Rheinmetall: na consolidatie in break out - Afrika - F35

Rheinmetall: na consolidatie in break out - Afrika - F35

Het aandeel Rheinmetall $RHM stijgt weer na een periode van consolidatie. Momenteel worden er een reeks nieuwe fabrieken gebouwd. Er wordt geïnvesteerd door de NAVO en Duitsland zal zijn defensiebudget aanzienlijk verhogen. Hierdoor zal ook, als de oorlog in Oekraïne wel een keer stopt, het bedrijf blijven groeien.

Afrika: nieuwe proxy oorlog tussen Rusland en het Westen

Ook kan de koers reageren op ontwikkelingen in Afrika, waar een nieuwe proxy-oorlog tussen Rusland en het Westen lijkt te beginnen. Het nieuwe buitenlands beleidsconcept van Rusland legt de nadruk op thema's als westerse hegemonie en portretteert Rusland en Afrika als zoekende naar een meer rechtvaardige polycentrische wereld. Afrikaanse leiders hebben onlangs een tweedaagse top gehad met de Russische president Vladimir Putin.

Waarschijnlijk met Russische inmenging, volgens researchers, hebben Burkina Faso en Mali maandag hun steun betuigd aan de nieuw geïnstalleerde junta in Niger en waarschuwden tegen militaire interventie in de aangelegenheden van het land. Generaal Abdourahamane Tiani heeft afgelopen week de regering van president Mohamed Bazoum afgezet.

Bullish op Rheinmetall

Wij beoordelen het aandeel bullish en verwachten dat Rheinmetall de komende jaren, minstens tot en met 2025, beter zal presteren dan de schattingen van analisten.

Een eventuele rally in de komende maanden sluiten wij niet uit. We zitten overigens al op een stijging. Ook willen we nog even wijzen op een bericht dat eigenlijk al meer dan een maand oud is en al verschenen is in gespecialiseerde defensie media met betrekking tot de F-35. Dit bericht wordt weer prominent behandeld in de standaard  kranten.

F-35 nieuws weer in de media: fabriek in Weeze

Rheinmetall zal vanaf 2025 een nieuwe fabriek in Weeze oprichten voor de productie van rompsecties voor de F-35 stealth-gevechtsvliegtuigen. Deze stap is van groot belang volgens de politiek voor de Duitse wapenindustrie, vooral na de Russische invasie van Oekraïne.

De bouw van de fabriek kost ongeveer €200 miljoen en zal rompsecties produceren voor minstens 400 vliegtuigen, waaronder 35 voor de Duitse strijdkrachten. Andere NAVO-partners zullen naar verwachting de overige vliegtuigen aanschaffen. De fabriek zal naar schatting 1.500 banen creëren. Opmerkelijk is dat de nieuwe fabriek in Weeze een eerdere operationele faciliteit in Turkije zal vervangen.

New Germany-based F-35 fuselage factory will allow Lockheed to boost production
The Weeze-based factory will replace a factory previously operated by Turkey.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.