Navigation

Meta: aan onderkant trendkanaal - spraak vertalen en transcriberen: major use case

Meta: aan onderkant trendkanaal - spraak vertalen en transcriberen: major use case

Het aandeel Meta $META bevindt zich momenteel aan de onderkant van haar opwaartse trendkanaal. Hoewel dit een belangrijke observatie is betekent het niet alles. Op dit moment is het een kwestie van afwachten of de correctie zich zal voortzetten.

Dit betekent niet noodzakelijk dat er iets mis is met het bedrijf, maar eerder dat het aandeel mogelijk te snel is gestegen in anticipatie op de toekomst. Bovendien kan het zich aanpassen aan de huidige onzekerheden in de markt.

Op dit moment ondernemen we nog geen actie. Als het aandeel echter wat meer stabiliteit vindt kan dit mogelijk een goede gelegenheid zijn om in te stappen.

Spraak vertalen en transcriberen: major use case

Recentelijk heeft Reuters gemeld dat Facebook's moederbedrijf, Meta Platforms (META), een AI-model heeft uitgebracht dat in staat is om spraak in tientallen talen te vertalen en transcriberen. Dit bericht sluit aan bij eerdere geluiden die wij hebben gebracht uit het circuit van bronnen.

Dit zou een bouwsteen kunnen zijn voor tools die realtime communicatie over taalbarrières mogelijk maken. CEO Mark Zuckerberg heeft gezegd dat hij zich voorstelt dat dergelijke tools interacties tussen gebruikers van over de hele wereld in de metaverse vergemakkelijken. Dit is het netwerk van onderling verbonden virtuele werelden waarop hij gokt voor de toekomst van het bedrijf.

Meta stelt het model beschikbaar aan het publiek voor niet-commercieel gebruik, volgens een blogpost.

Meta releases AI model for translating speech between dozens of languages
Facebook parent company Meta Platforms on Tuesday released an AI model capable of translating and transcribing speech in dozens of languages, a potential building-block for tools enabling real-time communication across language divides.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.