Navigation

Duitsland 20 miljard subsidie chipindustrie - INTC - ELG

Duitsland 20 miljard subsidie chipindustrie - INTC - ELG

Duitsland zal in de komende jaren ongeveer 20 miljard euro investeren in de halfgeleiderindustrie. Deze stap komt voort uit toenemende zorgen over de kwetsbaarheid van de toeleveringsketen en afhankelijkheid van Zuid-Korea en Taiwan voor chips. Dit schrijft Reuters in een artikel van deze dinsdag.

Germany earmarks 20 billion euros in subsidies for chip industry
Of the total package, Intel will get subsidies worth nearly 10 billion euros.

Intel (koop) heeft al plannen aangekondigd om meer dan 30 miljard euro te investeren in in Duitsland terwijl TSMC (koop) ook interesse heeft getoond om te investeren in een fabriek.

Visie: Elmos zou mogelijk ook kunnen profiteren

De subsidies gaan voornamelijk naar Intel met bijna 10 miljard euro. De rest wordt verdeeld onder andere chipfabrikanten, waaronder Infineon (koop), Globalfoundries en TSMC (koop). Een ander chipbedrijf dat waarschijnlijk gaat profiteren en al in aanmerking komt voor subsidie is Elmos (ELG). Dit aandeel is eerder dit jaar naar een positieve waardering gestegen.

Op basis van deze cijfers wordt 12 keer de winst per aandeel betaald over 2024. Gezien het potentieel van het bedrijf om na een tijdelijke economische dip een versnelling van groei te laten zien kan dit als een goedkope waardering worden beschouwd. Dit wordt versterkt door de subsidies die momenteel in Duitsland worden verstrekt.

De winst van ELG is de afgelopen 5 jaar aanzienlijk meer gegroeid, namelijk met een jaarlijks groeipercentage van 22%. Onze inschatting is dat de groei ook in de toekomst boven het voorspelde percentage van 10,7% van analisten zal liggen.

Elmos ontwikkelt, produceert en verkoopt halfgeleiders. De halfgeleiders van het bedrijf vinden hun toepassing in verschillende sectoren, waaronder de auto-industrie, industriële sectoren en de medische sector. Het bedrijf heeft dochterondernemingen die zich bezighouden met de ontwikkeling en distributie van hun producten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.