Navigation

Comcast: cijfers beter dan verwacht - bevestiging positieve waardering

Comcast: cijfers beter dan verwacht - bevestiging positieve waardering

Comcast (CMCSA) heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt, waarbij de winst per aandeel $1,13 bedroeg. Dit was 16,56 procent hoger dan de verwachting van $0,97. De winst is met 11,9 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het $1,01 per aandeel was.

Het bedrijf rapporteerde ook een kwartaalomzet van $30,51 miljard, wat 1 procent hoger was dan de verwachte $30,15 miljard.

Het themaparksegment van NBCUniversal bleef goed presteren na de eerdere sluitingen en beperkingen tijdens het begin van de pandemie, met een omzetstijging van 22% naar $2,21 miljard voor deze periode. De belangrijkste drijfveer was de opening van Super Nintendo World in het Universal Hollywood park, samen met groei bij parken in Beijing en Japan.

De omzet van de operaties in Orlando was echter lager. De themaparken van Disney in Orlando hebben onlangs te maken gehad met een vertraging in het aantal bezoekers vanwege prijsstijgingen voor tickets.

Visie op de cijfers en het aandeel

De cijfers van Comcast zijn beter dan verwacht. Eerder dit jaar hebben we een positieve waardering gegeven aan het aandeel. Na deze cijfers blijven we positief gestemd (bullish) over het aandeel, dat voorbeurs hoger staat.

De opening van Super Nintendo World in het Universal Hollywood park was een belangrijke drijfveer voor de beter dan verwachte resultaten. Er bestaat echter ook een kans dat de prestaties van de themaparken in Orlando voorlopig teleurstellend zullen blijven.

Comcast is echter actief in veel meer sectoren, waarbij het bijvoorbeeld ook de eigenaar is van de zakenzender CNBC. Van de bedrijven in de mediasector denken we dat Comcast blijft uitblinken en beter zal presteren dan zijn concurrenten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.