Navigation

Fed Beige Book: economie is aan het afkoelen - grotere kans harde landing

In het gepubliceerde Beige Book van de Federal Reserve bleek dat de economische activiteit in negen districten vlak of dalend was, terwijl slechts drie districten lichte groei zagen.

Na deze data en ook na eerdere gegevens over vacatures is de kapitaalmarktrente duidelijk gedaald in Amerika. De markt maakt zich ook meer zorgen over een harde landing. Dit kan leiden tot een beweeglijker beeld voor aandelen. Tevens is de markt meer overtuigd dat de Fed de rente toch met 50 basispunten gaat verlagen in september.

Consumentenbestedingen daalden in de meeste districten, net als de productie-activiteit. De werkgelegenheid was over het algemeen stabiel, met lichte groei in enkele districten, maar werkgevers bleven voorzichtig met het aannemen van personeel.

Prijzen stegen bescheiden, met afnemende kosten voor bepaalde goederen zoals voedsel en beton. Verwachtingen voor de komende maanden zijn stabiele of licht verbeterende economische activiteit.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.