Navigation

Fed rente: Citi ziet grote verschuiving Amerikaanse rente

Citi heeft aangegeven dat de Federal Reserve mogelijk acht opeenvolgende renteverlagingen zou kunnen doorvoeren vanaf september, wat zou resulteren in een totale verlaging van 200 basispunten. Deze potentiële maatregel is bedoeld om de economische groei te stimuleren en inflatie tegen te gaan.

De verwachting van Citi komt te midden van een onzekere economische omgeving, waarin centrale banken wereldwijd zoeken naar manieren om economische stabiliteit te waarborgen. Een dergelijke reeks renteverlagingen zou een significante verschuiving betekenen in het monetaire beleid van de Federal Reserve.

Ook zou dit inhouden dat de rente een sterke steun gaat worden voor aandelen, die dan de bull run vanuit een beter renteperspectief gaan voortzetten als extra impuls.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.