Navigation

Fed: Bostic laat zich dovish uit - wijst op in ieder geval start verlagen rente in mei

De president van de Atlanta Fed, Raphael Bostic, verklaard dat de inflatie meer is gedaald dan hij had verwacht en dat de Fed momenteel in een sterke positie verkeert. Bostic heeft echter ook benadrukt dat het zijn prioriteit is om de inflatie terug te brengen naar het doel van de centrale bank van 2%.

Over het algemeen zijn zijn uitspraken dovish. Aangezien hij stemrecht (voter) heeft in het FOMC-comité, wijzen zijn uitspraken erop dat de rente misschien wel ongewijzigd blijft in maart, maar dat de kans op een renteverlaging in mei steeds waarschijnlijker wordt.

Omdat de rente één van de belangrijkste drijvers is voor risk assets, betekent dit dat we ervan overtuigd blijven dat elke dip op aandelenmarkten een kans kan bieden.

Voor een echte bullmarkt zouden we graag nog een breder gedragen markt willen zien, en het liefst een test aan de neerwaartse zijde om een hogere bodem te bevestigen.

Aan de andere kant zijn er al meer signalen dat de markt misschien de bodem al heeft getest en dat er een breder draagvlak ontstaat voor een stijging. Immers, er wordt steeds minder hevig gereageerd op bedrijven die hun verwachtingen temperen.

Terug naar Bostic. Hij heeft ook gezegd dat hij steeds meer overtuigd is dat de neerwaartse trend van de inflatie waarschijnlijk zal aanhouden en dat de economische activiteit in de komende maanden zal vertragen. Bostic heeft herhaald dat hij denkt dat beleidsmakers de rente niet meer hoeven te verhogen en dat de beleidsrente op een voldoende restrictieve positie staat om de inflatie naar 2% te krijgen.

__

Overall zijn zjion uitsroaken dovish. enaanezgien hij stemrecht heefgt in het FOMC commoitee wizne zijn uitsrpkaen erop dat misschien de rnete dan nog wwel ongewijzigd blijft in maart, maar dat de kans van een renteverlaging in mei steeds meer en feitr wordt

Aangeizn de rente één avnd belangrijkste driivers is voor risk asets betekent dot dat wij er bij blijven dat elke dip op aandelnamrken een kans kan bdien. Voor een echte bul market zouden we gaag nog een breder gedragen markt willen zien en hetv leifts een test aan de neerarste zijde om een hoeger bodem te bevestigen. Aan d enader ekant zijn er al meer signalen dat de markt misschienn de bodem als heeft gestest en dat er en bredr dragvlak oktm voort en stijging. Immers er wordt steds minder hevig geeraheerd op bedijrven die hun verwachtringen temperen.

Terug naar Bostic. Hij heeft ook gezegd dat hij steeds meer overtuigd is dat de neerwaartse trend van de inflatie waarschijnlijk zal aanhouden en dat de economische activiteit in de komende maanden zal vertragen.

Bostic heeft herhaald dat hij denkt dat beleidsmakers de rente niet meer hoeven te verhogen en dat de beleidsrente op een voldoende restrictieve positie staat om de inflatie naar 2% te krijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.