Navigation

Fed: was de renteverlaging een error - een blik de fout van Arthur Burns in seventies

De renteverlaging van 50 basispunten door de Fed en hun "Mission Accomplished" op inflatie zal de boeken ingaan volgens doemdenkers als één van de grootste blunders in het monetaire beleid sinds Arthur Burns. Dit is de mening van Porter Stansberry, founder van MarketWise, OneBlade, and Porter & Co.

De kerninflatie (CPI) voor september bereikte een hoogtepunt van 18 maanden met 3,3%, terwijl de inflatieverwachtingen van consumenten tot het hoogste niveau in 40 jaar zijn gestegen.

Desondanks rekenen handelaren op de Fed Funds-futuresmarkt er bijna zeker op dat de Fed in november opnieuw de rente zal verlagen. Het lijkt erop dat de Amerikaanse centrale bank vastbesloten is om de jaren '70 weer nieuw leven in te blazen, aldus Stansberry.

De erfenis van Arthur Burns

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.