Navigation

Herhaling: Goldman Sachs: Fed zal rente verlagen in maart - de ECB in april - de BoE in mei

Goldman Sachs Economics Research verwacht dat de Federal Reserve in maart zal beginnen met het verlagen van de rentetarieven en niet veel later de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England (BoE).


Chief economist Jan Hatzius gaf in een notitie aan dat in 2024 in totaal vijf renteverlagingen zullen worden doorgevoerd. Hoewel de wereldwijde kerninflatie in december licht is gestegen op maandbasis, is de driemaands geannualiseerde snelheid verder vertraagd tot 2,0%, zegt de econoom.


Goldman is voorzichtiger over renteverlagingen dan de geldmarkten, die voor 2024 een prijs van 166 basispunten aan renteverlagingen hebben voor de Fed, wat overeenkomt met meer dan zes renteverlagingen van elk 25 basispunten.
De Europese Centrale Bank zou in april moeten volgen en de Bank of England in mei. Het standpunt van Hatzius over beide centrale banken is dat ze enigszins dovish zijn ten opzichte van marktprijzen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.