Navigation

Fed Minutes: kans op meer renteverhogingen

De Federal Reserve (Fed) is bezorgd over de inflatie en staat open voor verdere renteverhogingen in de toekomst. Dit blijkt uit de Fed Minutes.

Sommige leden van de Fed hebben gezegd dat ze geloven dat verdere renteverhogingen niet nodig zijn, maar de notulen van de julivergadering suggereren dat de Fed nog steeds voorzichtig is met inflatie.


De Fed verhoogde de rente in juli met 0,25%, maar de meeste leden zijn van mening dat meer verhogingen nodig kunnen zijn om de inflatie onder controle te krijgen.


De rente van de Fed is nu 5,25%-5%, het hoogste niveau in meer dan 22 jaar.
De Fed zal de binnenkomende gegevens blijven monitoren en beslissingen over de rente baseren op wat het beste is voor de economie.


In het kort

De Fed is bezorgd over inflatie en is bereid actie te ondernemen om deze onder controle te krijgen. Ze is echter ook voorzichtig om de rente niet te snel te verhogen, omdat dit de economische groei kan vertragen.

FOMC Minutes, July 25-26, 2023
The Federal Reserve Board of Governors in Washington DC.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.