Navigation

Fed: Beige Book ziet afkoeling arbeidsmarkt - geen reactie markten

Het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdag is vrijgegeven geeft aan dat de arbeidsmarkt in bijna alle regio's van het land aan het afkoelen is. Dit rapport bevat anekdotes van zakelijke contacten die zijn verzameld vóór 8 januari. De gegevens tonen mild positieve signalen voor een zachte landing. Het wijst er ook op dat er inderdaad een cyclus van renteverlaging kan plaatsvinden. Echter, gezien andere gegevens zal dit op zijn vroegst in mei gebeuren.

Volgens het rapport spraken de contacten over grotere sollicitantenpools, lagere omlooppercentages, selectiever werven door bedrijven en afnemende druk op lonen. Met name een afname van de lonen zou kunnen bijdragen aan het handhaven van neerwaartse druk op de inflatie.

Fed-functionarissen zullen eind deze maand samenkomen om het rentebeleid te bespreken. Ze gebruiken het Beige Book om een beeld te krijgen van de omstandigheden op de werkvloer.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.