Navigation

Fed rente: beperkte bewegingsruimte bij huidige gegevens - update

Vandaag vergadert de Fed over de rente en er wordt geen wijziging verwacht. De eerdere verwachtingen van de markt voor 6 tot 7 renteverlagingen zijn als "lang" verleden tijd en waren in onze ogen ook onrealistisch. In dat geval zou de rente in de VS verlaagd worden tot zelfs onder de 3 procent.

De huidige gegevens tonen aan dat een federale fonds rente van 3,7% in 2025 als gemiddeld wordt beschouwd door markten, een aanzienlijke aanpassing ten opzichte van de lage 3 procent die eerder dit jaar werden voorspeld.

Vanuit het perspectief van inflatie, waarbij 3% voorlopig als "new normal" wordt beschouwd in plaats van 2% en de economie die mogelijk een zachte landing doormaakt geeft dit de Fed inderdaad beperkte bewegingsruimte.

Op zich zou dit ook inhouden dat de kapitaalmarktrente slechts beperkt gaat dalen. Echter, daar staan dan weer sterkere bedrijfsresultaten tegenover. Zodoende verandert dit weinig aan de onderliggende opwaartse trend van risicovolle activa.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.