Navigation

Fed-minutes vandaag: kans op positieve reactie - andere factoren daargelaten

Vandaag komen de Fed-notulen (Fed-minutes) uit die een inkijkje geven in hoe de laatste FOMC-vergadering is verlopen. Na deze vergadering gaf Powell een hawkish persconferentie. Ook ging hij in op het fiscale perspectief, iets dat ongewoon is voor Powell.

De Fed-notulen van vandaag kunnen hawkish zijn. Echter, dit zal waarschijnlijk door de markt als achterhaald worden beschouwd. De markt kijkt vooruit en sinds de laatste FOMC-meeting en nu zijn meer "bewijzen" van een dalende inflatie. Wel blijft de uitgifte van enorme bergen aan schuldpapier door de Amerikaanse overheid een punt dat de markt mogelijk nog een keer parten kan gaan spelen, maar dat staat los van de rentebeslissing van de Fed.

Sterker nog, als de economie wel afkoelt, is de kans groot dat de Fed vooral weer langlopend papier op de boeken neemt. Al met al zou de uiteindelijke reactie op de Fed Minutes (andere factoren daargelaten) dus niet negatief, maar zelfs positief kunnen worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.