Navigation

Fed rente: ook Goldman Sachs gooit langzaam de handdoek in de ring

Goldman Sachs was één van de laatste banken op Wall Street die verwachtte dat de Fed in juli zou beginnen met het verlagen van de rentetarieven. Maar ook Goldman Sachs gaat langzaam schuiven: nu zien ze een eerste verlaging in september.

Als saillant detail, David Solomon, de CEO van Goldman Sachs, vertelde eerder deze week dat de Federal Reserve dit jaar de rente helemaal niet meer gaat verlagen. Hij gaf aan dat de economie veerkrachtiger is gebleken dankzij overheidsuitgaven.

Eerder deze week verschoof ook Nomura Securities hun voorspelling van juli naar september, met de opmerking dat de drempel voor renteverlagingen lijkt te zijn gestegen.

De eerste renteverlaging door de Fed is nu volgens de prijsvorming op de swapmarkt pas volledig in geprijsd voor december.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.