Navigation

Powell: blijft relatief hawkish - wel signaal naderend top officiële rente

Fed-voorzitter Powell zegt dat men bereid moet zijn om de rente verder te verhogen indien passend. De fed isvan plan de rente op een restrictief niveau te houden totdat er vertrouwen is dat de inflatie duurzaam naar 2% beweegt.

De beslissingen over toekomstige renteverhogingen worden gebaseerd op gegevens (data). Powell geeft aan dat de Fed 'voorzichtig' te werk zal gaan bij het besluiten om opnieuw te verhogen of stabiel te houden. Gezien de economische onzekerheid is een 'wendbaar' monetair beleid nodig.

Twee maanden positieve data (minder inflatie) zijn pas het begin van wat de Fed nodig heft om vertrouwen te hebben in het inflatiepad.

Powell zegt dat er nog aanzienlijke vooruitgang geboekt moet worden om terug te keren naar prijsstabiliteit. Er is voortdurende vooruitgang nodig op het gebied van goedereninflatie. Een vertraging in de huurprijzen wijst op afnemende inflatie in de huisvestingssector.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.