Navigation

Tweet: FluentInFinance: voorziet meer renteverhogingen Fed

De Fed is nog niet klaar met het verhogen van de rentetarieven en er kan opnieuw een verhoging plaatsvinden in september.

Jerome Powell en de Fed benadrukten dat het niet volledig aanpakken van de inflatie negatieve gevolgen zou hebben. Powell zei dat de inflatie nog steeds boven het doel van de Fed van 2% ligt, dus er is "nog een lange weg te gaan." Hij verklaarde ook dat het niet volledig onder controle houden van de inflatie het "ergste resultaat" zou zijn en dat de rentetarieven verder zullen worden verhoogd totdat er "duidelijk en overtuigend" bewijs is dat de inflatie afneemt.

Dit toont aan dat ze vastbesloten blijven om de inflatie te verlagen door middel van een strakker monetair beleid. Meer renteverhogingen kunnen nodig zijn om de loongroei af te remmen en de inflatie te beteugelen.

Er kunnen binnenkort meer renteverhogingen komen als economische gegevens aangeven dat inflatie een probleem blijft. Ze zijn bereid om de rentetarieven agressief te blijven verhogen indien nodig, zelfs als dit het risico op een recessie met zich meebrengt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.