Navigation

FedeX: vandaag met cijfers - al in winst uitgestapt - nu neutraal - moeilijke markt

FedEx $FDX presenteert vandaag haar cijfers. Sinds maart 2023 hebben wij met een instapprijs van ongeveer $220 geprofiteerd van een stijging in het aandeel FedEx. Deze positie werd uitgestapt rond de $250, waarna we sindsdien neutraal zijn gebleven.

Ondanks dat FedEx voorop loopt op concurrenten door eerdere reorganisaties waarbij alle bedrijfseenheden zijn samengevoegd, wat heeft geleid tot miljardenbesparingen, tonen de cijfers van onder andere DHL en UPS aan dat de markt onder druk staat (zie eerdere berichten). Dit kan ook van toepassing zijn op FedEx, ondanks zijn voorsprong op de concurrentie. Dat is voor ons reden om op dit moment geen positie in het aandeel te nemen.

Analisten schatten de omzet in op $22 miljard, vrijwel onveranderd ten opzichte van vorig jaar, met een winst per aandeel van $3,53. Dat is een stijging van 3,5% jaar op jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.