Navigation

Herhaling: Exor: Ferrari 5% hoger - consultaties EU & China invoertarieven

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Het aandeel Ferrari is op de Italiaanse beurs met ongeveer 5% gestegen. Deze stijging is te danken aan positieve uitspraken van de topman over de voortgang met een elektrisch voertuig en de mogelijkheid dat er toch consultaties plaatsvinden over de invoertarieven van auto's door Europa.

Ferrari heeft aanzienlijke belangen in China, en als China tegenmaatregelen zou nemen, zou dat een negatieve impact kunnen hebben op de verkoop. Nu er een kans is dat de Europese maatregelen minder stringent worden en mogelijk versoepeld worden, weet Ferrari hiervan te profiteren.

Dit heeft ook een positief effect op het aandeel Exor, genoteerd op de Nederlandse beurs, dat het beleggingsvehikel van de familie Agnelli is. Deze familie heeft een groot belang in Ferrari, maar ook bijvoorbeeld in Philips. Wij verwachten een langdurige stijging van het aandeel Exor, omdat we het als één van de betere beleggingsfondsen beschouwen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.