Navigation

Flow Traders: update bedrijf - Bitcoin - BlackRock - Clearpool - visie op aandeel

Flow Traders: update bedrijf - Bitcoin - BlackRock - Clearpool - visie op aandeel
pro

De aandelen van Flow Traders ($FLOW) zijn iets hersteld van absolute dieptepunten. Dit kan mogelijk verband houden met de verdere adoptie van crypto. We gaan in dit artikel een aantal punten bespreken en geven onze visie op het aandeel.

Maar eerst de trading update van het bedrijf woensdag nabeurs. Deze bevat geen verassingen. Flow Traders heeft in het eerste kwartaal een licht gunstiger handelsklimaat ervaren, met iets hogere handelsvolumes in vergelijking met het vorige kwartaal. De volatiliteit, die een belangrijke rol speelt in de winstgevendheid, beef relatief laag. De marktvolumes van ETP's waren hoger in Europa, Amerika en Azië, maar de volatiliteit bleef lager dan een jaar eerder.

Op Europese aandelenmarkten waren de volumes gemengd, terwijl op Amerikaanse beurzen een verbetering werd gezien. In Azië was het beeld ook gemengd. De volatiliteit was beter dan de dieptepunten van november en december, maar nog steeds lager dan het gemiddelde van het vierde kwartaal.

Op de vastrentende markten waren de volumes gemengd en daalde de volatiliteit. Handelsvolumes van Bitcoin stegen op jaarbasis, maar bleven relatief stabiel op kwartaalbasis na goedkeuring van de Bitcoin ETF in de VS.

Terug naar crypto: Clearpool en BlackRock

Op woensdag werd ook bekend dat FlowTraders zich heeft aangesloten bij ClearpoolPrime om stablecoins te lenen. Dit heeft weer een verband met het 100 miljoen dollar tokenized fonds van BlackRock dat onlangs is gelanceerd. ClearpoolPrime is een gedecentraliseerde marktplaats voor institutioneel kapitaal.

Bitcoin en lancering spot ETF's

Het is mogelijk dat in de komende kwartalen de resultaten vanuit crypto iets beter kunnen zijn dan verwacht gesteund door de start van de handel in spot Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF's) in januari. Dat effect is tot nu tot echter beperkt.

Deze start heeft geleid tot een toename van de volatiliteit, maar vooral van het handelsvolume in Bitcoin zelf. Flow Traders zou hiervan mogelijk in de toekomst van kunnen profiteren.

Bij de vorige rapportage op 10 januari meldde Flow Traders dat de handel in Bitcoin op jaarbasis met ongeveer 35 procent was gedaald, maar het volume was 50 procent groter dan in het voorgaande kwartaal, terwijl de volatiliteit 15 procent lager was dan een jaar eerder.

In het eerste kwartaal is er een aanzienlijke opleving geweest door de introductie van de Bitcoin ETF's, waardoor deze parameters nu iets beter zijn, doch geen echte game changer, zoals blijkt uit haar trading statement.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.