Navigation

Flow Traders: update biedt weinig optimisme - Bitcoin

Flow Traders $FLOW rapporteerde een verbetering van de handelsvolumes en volatiliteit in de aandelenhandel in het tweede kwartaal van 2024, in vergelijking met de voorgaande drie maanden. De volatiliteit daalde echter bij vastrentende waarden en digitale activa.

Over het algemeen verbeterden de marktomstandigheden in het tweede kwartaal licht voor de handel in aandelen vergeleken met het vorige kwartaal, terwijl de marktomstandigheden voor vastrentende waarden en digitale activa meer gematigd waren.

Bij digitale activa daalden de handelsvolumes in Bitcoin met dubbele cijfers op kwartaalbasis. Dit kwam doordat de hoge initiële fondsstromen naar spot Bitcoin ETF's in de VS in het eerste kwartaal aanzienlijk vertraagden tot meer normale stromen voor ETF's in het tweede kwartaal, volgens Flow Traders.

De handelsvolumes verbeterden in het tweede kwartaal vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden, maar de volatiliteit was lager in bijna alle beleggingscategorieën. De vaste operationele kosten waren in het afgelopen kwartaal in lijn met de eerdere verwachting van Flow Traders.

Het aandeel

Hoewel de handelsvolumes in het tweede kwartaal zijn verbeterd, wijzen de huidige gegevens niet op een sterke markt. De dalende volatiliteit in vastrentende waarden en digitale activa kan erop wijzen dat de markt niet erg dynamisch is, wat minder kansen biedt voor aanzienlijke winsten uit trading activiteiten.

Met name binnen de cryptomarkt zijn de volumes aanzienlijk gedaald, vooral in Bitcoin. Hier hebben we al vaker op gewezen.

Resumerend

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.