Navigation

Ford: vertraagt productie EV en schrapt SUV - risico's investeerders nemen toe

Ford Motor [Ford] $F heeft aangekondigd dat het de productie van een nieuwe fabriek in Tennessee, bedoeld voor de productie van een volledig elektrische pick-up truck, vertraagt.

Daarnaast heeft het bedrijf de plannen voor een elektrische SUV met drie rijen geschrapt. In plaats daarvan legt Ford de nadruk op de ontwikkeling van hybride modellen en elektrische bedrijfsvoertuigen, waaronder een nieuwe elektrische bedrijfswagen in 2026 en twee pick-up trucks in 2027.

Niks doen met het aandeel

Belangrijk om te vermelden is dat Ford volgens zijn laatste kwartaalrapport een verlies van $44.000 per verkochte elektrische auto lijdt. Dit suggereert dat de winstgevendheid van Ford's elektrische voertuigen ver achterblijft, wat een risicofactor vormt voor investeerders.

Gezien deze cijfers en de vertragingen in productie is er volgens ons geen reden om het aandeel Ford te kopen op dit moment. En we deden ook al niks met het aandeel. (Zie ook onze database.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.