Navigation

Ford: grootste daling sinds Lehman crisis - verlies gigantisch op EV's

Ford $F verwacht dit jaar $5 miljard te verliezen op zijn elektrische voertuigbusiness en als het zo doorgaat, gaat het bedrijf er kapot aan. Ford ging met 18% naar beneden en had de slechtste dag sinds de financiële crisis van 2008.

Ford verliest ongeveer $44.000 op elke elektrische auto die ze produceren. De verkoop van elektrische voertuigen van Ford daalde overigens met maar liefst 37% in het laatste kwartaal.

Dit gaat echt nergens meer over. Immers, hoe meer EV's ze verkopen, hoe groter de verliezen worden. Al eerder hebben we erop gewezen dat de hogere verkoopcijfers van EV's niet per se goed zijn.

Bedrijven zoals Ford moeten opboksen tegen de Chinezen en tegen Tesla $TSLA dat de kosten veel beter onder controle heeft. Ook zitten ze in een prijsklasse die "net verkeerd" valt.

Ford is nu het bewijs dat als het zo doorgaat, het bedrijf eronder doorgaat. Ze moeten iets verzinnen qua kosten, anders kunnen ze geen EV's meer maken en dan houdt het op een dag op.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.