Navigation

Daimler Truck: sterke cijfers - reeds op watchlist

Daimler Truck $DTG rapporteerde sterke resultaten voor het tweede kwartaal en de eerste helft van 2023, waarbij de groep blijft groeien en de winstgevendheid verbetert.

Wereldwijde verkoop van de groep steeg met 9% ten opzichte van het vorige jaar, met in totaal 131.888 eenheden. De omzet steeg aanzienlijk met 15% tot €13,9 miljard en de aangepaste winst vóór rente en belastingen (EBIT) nam toe met 41% tot €1.428 miljoen. De winstgevendheid van de industriële activiteiten bereikte voor het eerst een dubbelcijferig percentage van 10,3%.

Het bedrijf blijft optimistisch over het behalen van hun doelen voor het jaar. CEO Martin Daum benadrukte de positieve trend en CFO Jochen Goetz prees de sterke prestaties en recordwinstgevendheid van Daimler Truck.

Visie op cijfers en het aandeel

De cijfers van Daimler Truck zijn sterk. Wel hadden we graag nog meer inzicht in de toekomst gehad. Er bestaat ook een kans dat als de economie afkoelt het bedrijf daar last van krijgt. Aan de andere kant is Daimler Truck zo goed bezig met een omwenteling naar milieuvriendelijkere producten dat de vraag is of dat wel zo erg is. De vooruitzichten voor de lange termijn zijn erg goed.

Wat betreft het aandeel, we zitten nu nog neutraal, maar zien dips als koopkansen. We sluiten niet uit dat we onze neutrale visie naar boven gaan bijstellen. Dit ook door een buffer vanuit het dividend van 3,8%. Qua prijsgedreven actie is het beeld ook steeds positiever aan het worden.

Al met al zijn we positief verrast door de sterke cijfers van Daimler Truck. We overwegen naar up te gaan. Het aandeel staat al op de watchlist. Of in ieder geval een aankoop (trading kans) te doen voor de komende maanden. Eventuele correcties in het aandeel bieden sowieso kansen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.