Navigation

Deutsche Post DHL: slechte outlook - toch trading buy

In het tweede kwartaal van 2023 heeft Deutsche Post DHL $DHL een lagere omzet en winst geboekt. De omzet van Deutsche Post bedroeg in het tweede kwartaal 20,1 miljard euro, wat minder was dan dezelfde periode vorig jaar toen het ruim 24 miljard euro was.

De EBIT (operationele winst) daalde met 27,2 procent tot 1,7 miljard euro, en de winstmarge was 8,4 procent, vergeleken met 9,7 procent in het eerste kwartaal van 2022.

In totaal behaalde Deutsche Post DHL Group in het tweede kwartaal een nettowinst na aftrek van minderheidsbelangen van 978 miljoen euro, in tegenstelling tot 1,45 miljard euro in het tweede kwartaal van 2022.

Deutsche Post DHL werd wat positiever over het hele boekjaar en verhoogde de ondergrens van de bandbreedte voor de verwachte EBIT voor dit jaar van 6,0 naar 6,2 miljard euro. De bovengrens bleef op 7,0 miljard euro staan. De investeringen zullen dalen, van 4,1 miljard euro in 2022 naar 3,4 tot 3,9 miljard euro in 2023.

Outlook reden daling - geen vertrouwen - toch trading buy

Deze cijfers zijn op zich niet echt verrassend. De outlook wordt als boosdoener gezien voor de daling van het aandeel. Beleggers hadden op meer gehoopt. We moeten ook erkennen dat de vooruitzichten voor DHL onzeker blijven. De markt is van zoveel factoren afhankelijk en er blijft een moordende concurrentie. Dat zijn duidelijk negatieve factoren.

Dat gezegd hebbende moeten we ook benadrukken dat als naar de prijs gedreven actie van het aandeel wordt gekeken de koers is gedaald tot ongeveer een stijgende trendlijn. Zodoende sluiten we het niet uit dat er toch een stijging gaat optreden.

We gaan dus over op een trading buy in DHL zonder dat we ook maar enig vertrouwen hebben in de langetermijnperspectieven van dit fonds. Deze trading buy is puur gebaseerd op de prijs gedreven actie van het aandeel en willen we als hoogst risicovol bestempelen. We willen ook direct benadrukken dat als het aandeel terug is bij de top van haar opgaande patroon, we waarschijnlijk weer weg zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.