Navigation

BMW: verhoogt de volledige jaarprognose - aandeel lager

BMW  haar volledige jaarprognose voor 2023 herzien, rekening houdend met de sterke prestaties in de eerste helft van het jaar. Het bedrijf verwacht een positieve dynamiek in het bedrijf gedurende de tweede helft, aangedreven door de aanhoudende kracht van de orderportefeuille en een verwachte verbetering in de beschikbaarheid van premium voertuigen.

De solide winstgevendheid resulteerde in een vrije kasstroom van €3,1 miljard in het Automotive segment voor de eerste helft van het jaar, waarvan Q2 €1,2 miljard bijdroeg. Er waren echter tegenwinden door de toename in voorraad om de productiebevoorrading te versterken en hogere materiaal- en grondstofkosten.

Visie na cijfers en guidance BMW

De koers van BMW is lager gegaan op de guidance. Deze guidance is gewoon goed, maar beleggers reageren vooral op de mededeling dat er tegenwinden zijn door de toename in voorraad om de productiebevoorrading te versterken en hogere materiaal en grondstofkosten. Tevens wordt er rekening mee gehouden dat met deze verhoging van de outlook er geen verdere ruimte is om nogmaals de vooruitzichten te verhogen.

De daling van het aandeel is "overdreven." Wij blijven bullish op BMW, waarbij het aandeel wel door de weerstand van de huidige top moet breken om echt weer verder te stijgen. Dat is geen reden om afscheid te nemen van dit aandeel. Zeker niet gezien het feit dat BMW een belangrijke rol kan spelen in de luxe EV sector in de toekomst.

De outlook en cijfers van BMW

De EBIT-marge voor het Automotive segment voor het volledige jaar 2023 wordt nu verwacht binnen het bereik van 9% tot 10,5% (voorheen voorspeld als 8% tot 10%).

Return on Capital Employed (RoCE) voor het Automotive segment wordt verwacht tussen de 18% en 22% (voorheen geschat op 15% tot 20%).

Return on Equity (RoE) voor het segment Financial Services wordt nu geprojecteerd tussen 16% en 19% (voorheen voorspeld als 14% tot 17%).

Daarnaast wordt nu verwacht dat de vrije kasstroom in het Automotive segment meer dan €6 miljard zal bedragen voor het volledige jaar 2023, rekening houdend met hogere investeringen in de overgang naar elektromobiliteit en verhoogde voorraden om aan de vraag op de markt te voldoen.

De prognose is gebaseerd op voorlopige financiële resultaten voor de eerste helft van 2023 en het tweede kwartaal van 2023

De BMW Group behaalde een Group EBT-marge van 12,6% voor de eerste helft van het jaar en 11,3% in Q2 2023.

Het Automotive segment rapporteerde verkopen van 1,2 miljoen eenheden in de eerste helft van het jaar, wat een groei betekent van 4,7% in vergelijking met dezelfde periode in 2022.

De EBIT-marge voor het Automotive segment was 10,6% in de eerste helft van het jaar en 9,2% in Q2 2023, gedreven door een toegenomen verkoopvolume, een gunstige productmix en positieve prijsstelling ondanks uitdagingen van wisselkoersschommelingen, hogere materiaal- en garantiekosten.

Het segment Financial Services behaalde een winst voor belasting van €1.704 miljoen in de eerste zes maanden van 2023, waarvan Q2 2023 bijdroeg met €759 miljoen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.