Navigation

BMW: cijfers - geen verassing - dividendrendement

BMW $BMW heeft in de eerste helft van 2023 een sterke financiële en operationele prestatie geleverd, ondanks een moeilijke omgeving. Dit blijkt uit de cijfers vandaag.

Zoals enkele dagen geleden gemeld in een ad hoc aankondiging, is het bedrijf van plan om solide groei te realiseren in de leveringen voor het volledige jaar 2023. Dat was een upgrade van een voorheen lichte groei.

Visie op BMW

Na de eerdere verhoging van de outlook is de koers juist gedaald. Ook vandaag moet de koers weer 2% inleveren, wat meer in lijn is met de lage stemming.

De dip op de eerdere verhoging van de guidance komt doordat beleggers de boodschap dat inflatie en toeleveringen een uitdaging blijven als negatief werden ervaren.

De daling van het aandeel zien wij als overdreven. Op prijs gedreven actie ketste het aandeel inderdaad af van een weerstand. Maar puur op fundamenten blijft BMW goedkoop.

Zo heeft het een dividendrendement van 8%. De meeste winst gaat echter naar herinvesteringen, waardoor het bedrijf financieel erg sterk is en daardoor in de toekomst daarvan kan profiteren als het zich steeds meer toelegt op elektrische voertuigen.

Elektrische voertuigen

Volledig elektrische voertuigen (BEV-modellen) zullen naar verwachting goed zijn voor 15% van de totale voertuigverkopen. De verwachte EBIT-marge in het Autosegment wordt nu geprojecteerd binnen het bereik van 9-10,5% (voorheen 8-10%).

BMW verhoogt zijn investeringen in elektrische auto's vanwege een sterke vraag van kopers, met een verdubbeling van de leveringen van batterijvoertuigen in de eerste helft van het jaar.

Het bedrijf investeert nu meer dan oorspronkelijk gepland in e-mobiliteit. De verkoop van batterij-aangedreven auto's vertegenwoordigde 13% van de totale leveringen van de groep in de eerste helft van het jaar en dit zal naar verwachting stijgen naar minstens een vijfde volgend jaar.

Enige cijfers van BMW

In het tweede kwartaal steeg de winst vóór rente en belastingen van BMW met 28% tot 4,34 miljard euro.


Over de eerste zes maanden behaalde BMW een EBT groepswinstmarge (winst vóór rente en belastingen als percentage van de omzet) van 12,6% en een EBIT bedrijfswinstmarge (winst vóór rente en belastingen als percentage van de omzet in het Autosegment) van 10,6%.

In het tweede kwartaal was de groepswinstmarge 11,3% (in vergelijking met 11,3% in het tweede kwartaal van 2022). De EBIT-marge in het Autosegment steeg naar 9,2% (in vergelijking met 8,2% in het tweede kwartaal van 2022).

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.