Navigation

Duitse Services PMI: gedaald - zwakkere economie

Het Duitse Services PMI cijfer kwam uit op 52.3, wat in lijn was met de verwachtingen van 52. Het rapport toont twee opeenvolgende maanden van dalingen en is gezakt naar het laagste niveau in vijf maanden.

Deze vertraging wordt veroorzaakt door verminderde vraag naar diensten. Daarentegen is de inflatie van de outputprijzen licht gestegen ten opzichte van het laagste niveau van 21 maanden in juni.

[De data tonen aan dat de services, die een belangrijk onderdeel zijn van de economie, ook iets aan het afnemen zijn. Een sterke daling wordt niet voorzien, maar wel een voorzichtige verzwakking. De inflatiecomponent steeg iets, maar als er minder vraag komt zal dit ook weer afnemen. De data blijven aantonen dat Duitsland zich in een zwakkere economische fase bevindt, maar niet alarmerend.]

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.