Navigation

Infineon: cijfers - stop verder aantrekken op long

Infineon $IFX heeft zijn verwachtingen voor het jaar bevestigd na het rapporteren van een hogere omzet voor het derde kwartaal, ondanks een uitdagende marktomgeving.

De cijfers zijn geen aanleiding om nu bij te kopen, maar we blijven op een stijging zitten. We zijn ingestapt op 31,3 euro en voor de zekerheid leggen we een stop in op 35 euro.

Op de langere termijn zou het aandeel wel verder kunnen stijgen, maar op de korte termijn is het beeld troebel. Dit blijkt ook uit de toelichting van de CEO, waarin hij benadrukte dat de vraag naar elektromobiliteit, duurzame energie en gerelateerde toepassingsgebieden hoog blijft, terwijl de vraag naar consumententoepassingen, zoals pc's en smartphones, laag blijft.

Enige cijfers van Infineon

De Duitse chipfabrikant meldde donderdag een omzet van 4,09 miljard euro ($4,47 miljard) in de periode tot 30 juni, een stijging van 13% op jaarbasis. De auto-activiteiten droegen 2,13 miljard euro bij aan het totaal.

De nettowinst steeg naar 831 miljoen euro van 517 miljoen euro. Het segmentresultaat, een belangrijke winstgevendheidsindicator, steeg naar 1,07 miljard euro van 842 miljoen euro, wat een marge van 26,1% opleverde.

Infineon had een derdekwartaalomzet van ongeveer 4 miljard euro en een segmentresultaatmarge van ongeveer 26% voorspeld.

Voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar mikt Infineon op een omzet van ongeveer 4 miljard euro en een segmentresultaatmarge van ongeveer 25%.

Voor fiscaal 2023 verwacht Infineon nog steeds een omzet van 16,2 miljard euro en een segmentresultaatmarge van ongeveer 27%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.