Navigation

Commerzbank: cijfers sterk - mogelijk verdere stijging

De cijfers en de outlook, die verhoogd is, van Commerzbank $CBK kunnen als sterk worden gezien. De rente-inkomsten bereikte een recordniveau en de bank heeft de verwachtingen voor deze tak van sport verhoogd.

Het bedrijf zit in een hervormings-procedure en heeft een realistische kijk gekregen op haar activiteiten.

Hoewel we ook voorzichtig zijn over Commerzbank sluiten we een stijging van het aandeel zeker niet uit. Bij de huidige informatie zijn dips waarschijnlijk sowieso koopkansen.

Al met al mogen de cijfers al beter dan verwacht geïnterpreteerd worden. Een doorbraak van de huidige top kan leiden tot een (tijdelijke) rally in het aandeel.

De cijfers van Commerzbank

Commerzbank $CBK meldde een stijging van 20% in nettowinst voor het tweede kwartaal wat verwachtingen overtrof. De stijging werd ondersteund door hogere rentetarieven ondanks problemen bij een Poolse eenheid.

De bank verhoogde de verwachting voor het netto rente-inkomen voor het volledige jaar tot €7,8 miljard, terwijl de prognose voor netto commissie-inkomsten werd verlaagd.

Commerzbank ondergaat een grote herstructurering om winsten te herstellen en profiteert van hogere rentetarieven met een stijging van 44% in het inkomen. De nettowinst voor het kwartaal bedroeg €565 miljoen, wat hoger was dan de gemiddelde verwachting van analisten van €538 miljoen.

De bank verhoogde de voorzieningen voor slechte leningen tot €208 miljoen, als gevolg van een voorziening aangekondigd in juni in verband met een rechterlijke uitspraak over Zwitserse frank leningen in Polen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.